tisdag 10 juli 2007

Röda moskén och islamiska rage boys


Så kom då den väntade stormningen av Röda moskén i Islamabad – intet nytt under solen!

Islamiska Republiken Pakistan tvingas sätta in armén för att driva bort islamistiska fanatiker som beslutat sig för att på egen hand införa ett lokalstyre efter modell från Afghanistans ”talibaner”.

Det enda som kanske behöver tilläggas är att dessa strider inte är mellan Shīa och Sunni som i Iraq, utan mellan olika grupper inom Sunni. Halva Pakistan styrs redan av partier med liknande program, i vilket bl.a. ingår förbjudandet av musik!Mitt tidigare inlägg om medias Islamic Rage Boy lockade till min överraskning en hel del besökare och kommentarer.

Tyvärr har jag haft problem med kommentarerna, vilket medfört att jag tappat bort en del av dem.

Andra har jag valt att inte publicera eftersom det här är en blogg med en viss form och innehåll och inte ett allmänt klotterplank. Kommentarer är mycket välkomna, men jag förbehåller mig rätten att välja ut dem som s.a.s. träffar tonläget.

Mitt syfte är dialog snarare än debatt - för dem som vill debattera finns otaliga andra platser att tillgå!


2 kommentarer:

Viking sa...

Ännu ett exempel på hur muslimerna är världsbäst på att slå ihjäl muslimer.
Nått att tänka på när man anklagar väst för att förtrycka muslimerna.
Det i SÄRKLASS största förtrycket och våldet kommer innifrån.

Hellströms okultiverade tanketrädgård

Carl Jacobson sa...

Ibland undrar jag om det ingick i någon sorts cynisk kalkyl när Bush & Blair bestämde sig för att invadera Iraq - att det skulle leda till ett slags självdestruktion med fraktioner som krigade mot varandra... Att det skulle bli så var ju självskrivet, och inte ens Bush kunde ju vara omedveten om detta!