söndag 29 juli 2007

Dagens Nyheter och Isabella Lund


När jag började den här bloggen för en månad sedan bestämde jag mig för att inte skriva om sex eller prostitution här, och därför har jag varit långsam med att reagera på Dagens Nyheters behandling av bloggaren Isabella Lund.

Isabella är en mycket framgångsrik bloggare som knappast behöver någon introduktion. Hon skriver kunnigt, intelligent och mycket välformulerat om sexköpslagen och om sexarbetares brist på mänskliga rättigheter i dagens Sverige.

Problemet med Dagens Nyheter handlar egentligen inte om Isabellas ämnesval, utan just om yttrandefrihet och mänskliga rättigheter. Det är överflödigt att föra den diskussionen här – hon gör det överlägset bättre själv!

Men när nu 1950-talets bigotta symötestanter har reinkarnerats som DN-redaktörer och marknadsför sig själva som ”liberaler”, måste jag för min självaktnings skull säga ifrån!

Detta är inget mindre än ett övergrepp på språket: DN är väl idag ”liberalt” ungefär på det sätt som dagens otyglat kapitalistiska Kina är ”socialistiskt”.

Dagens Nyheter är en intellektuell härdsmälta och borde snarast ändra sin etikett från ”oberoende liberal” till ”politiskt korrekt”!

Det är ingenting ”liberalt” i att viljelöst flyta som en kork på tidens strömmar!


1 kommentar:

Isabella Lund sa...

Tack för ditt stöd :-)
Kram!