lördag 29 september 2007

Tankar en röd fredag


Gårdagens manifestationer för Burma på olika platser jorden runt visar hur dramatiskt världen påverkats av internets utveckling. Detta att människor som spontant reagerar på en händelse någonstans i världen nätverkar och utan att nödvändigtvis vara anslutna till någon organisation kan åstadkomma sådant som att folk klär sig i rött en dag!

Detta öppnar sannerligen nya möjligheter!


Även om vi inte fått se något massdödande på gatorna på 1988 års nivå, så betyder det väl bara att regimen nu blivit medveten om att vi har ögonen på dem. (Att man stängt av Internet indikerar ju också att man begripit detta.)


Min förhoppning är att Burma inte ska falla i glömska igen! Alla dessa människor - munkar och andra - som arresterats och förts bort till okänd plats: Glöm dem inte när den akuta krisen en dag är över och Burma försvunnit från förstasidorna!


Jag är givetvis inte den ende som har noterat frånvaron av kommentarer som att "religionen ska vara en privatsak" och att man "inte ska blanda ihop religion och politik"!

2 kommentarer:

Madonnan sa...

Nej, jag ska inte glömma. Så bra skrivet!

Och just det där att så många, utan att vara med i ngn organisation, faktiskt visar sina sympatier, sin medmänsklighet...så fint och det leder nog till ngt, kanske..

Ha det fint:)

Carl Jacobson sa...

Detta att demonstrera utan att nödvändigtvis behöva avsätta tid eller gå till en särskild plats är, vad jag vet, nytt. Det är en suverän idé, eftersom stressade människor som "inte har tid" kan också vara med!
Men jag är rädd för glömskan!
De som arresterats och förts till hemliga fångläger - det gör mig ont att tänka på vad som väntar dem!