onsdag 26 september 2007

Da capo i Burma

När jag hittade denna notis i gårdagens Metro gav den givetvis upphov till en hel del tankar. Och som alltid när något händer på platser där man någon gång varit, så rörs det om i minnets bottenslam, och jag har givetvis drömt om Burma under den gågna natten.

Och vaknat upp med känslan att jag är på fel ställe!

Och jag vet givetvis att mina trogna läsare insett varför jag satt in klippet ovan: tolkningen av bilden är fullständigt fel! Den unge munkens protest betyder inte "vi har inget att äta!" utan "vi vägrar ta emot era matgåvor och nekar er möjligheten att på så sätt generera god karma!" (Jag har tidigare skrivit om det här!)

Brown politiska utspel menar jag också är fel. Militären har styrt Burma sedan 1962, och om man vill bidra till en demokratisk utveckling i Burma så ska man inte ytterligare isolera det redan mycket isolerade landet. Tvärtom! Dra in geronterna i internationellt samarbete och sätt fart på landets stagnerade ekonomi, så kommer friheten droppvis att sippra ned också till detta charmerande men hårt prövade folk!

Så vaknar jag till nyheten att den styrande klicken ännu en gång tagit till våld mot protesterna. Det hade jag givetvis väntat mig, men jag fortsätter att hoppas att vi ska slippa se en upprepning av tidigare massakrer!

En dag som idag vore det kanske bra att ha lite inflytande på generalerna?
___________________________________________

2 kommentarer:

madonnan sa...

Hej,
ett viktigt inlägg och så bra skrivet. Mina tankar är där nu, hela tiden. Så tragiskt.

Ha det fint.

Tindra-Annette sa...

Hej

Tack för kommentar och Margareth Osju Arverud dragit igång en kampanj på aftonbladet i fall du är intresserad.. det står om henne på nätupplagan http://www.aftonbladet.se/lasarbladet/article870080.ab

Vi kommer att skicka brev till våra folkvalda etc..

http://blogg.aftonbladet.se/15652
http://blogg.aftonbladet.se/9802/

Häng på och säg till andra för imorgon manifestrar vi. med att gå i rött,

Skicka vidare! om du vill!

OM MANI PADME HUM.