lördag 23 juni 2007

Politikerkloner


Ibland får jag för mig att alla politiker är klonade på en enda individ, som man kidnappat på något dårhus innan den branschen gick omkull! Men de där tvillingarna som styr Polen tar ändå priset!

Bara tanken att bo i ett land som styrs av ett par muppar som man inte kan skilja från varandra, är ju som hämtat ur en fars!

Nu har den ena av dem framfört kravet att Polens röst i EU ska baseras på en kalkyl av hur stor Polens befolkning antas skulle ha varit om inte andra världskriget kommit emellan…

De döda – och de barn och barnbarn som de döda kan tänkas ha fått om inte kriget kommit emellan – ska alltså ges rösträtt, och Kaczynski uppskattar dem till ca 28 miljoner!

Som jag förstår det har man här influerats av Floridamodellen: det är ju känt att George W. Bush vann sitt ämbete genom ett massivt stöd från alla nyligen avlidna floridabor som fortfarande fanns upptagna i röstlängden.

Men hur tänker dessa polska clowner lösa problemet med dem som dog för mer än sextio år sedan – och de som aldrig blivit födda?

Jag antar att Jaroslaw Kaczynskis utbrott gett upphov till en hel del munterhet bakom kulisserna på EUs toppmöte i Bryssel, och den som lyckas få kontraktet för en TV-serie med tvillingarna Kaczynski för något i stil med Fawlty Towers, kan se fram mot en garanterad kassasuccé!

De båda har ju faktiskt skådespelarbakgrund sedan barnsben med filmen The Two Who Stole The Moon!


Inga kommentarer: