onsdag 22 december 2010

Mer julmusik!



Vad kan man inte hitta på nätet dessa dagar? Här är två klipp från förra julens midnattsmässa i Westminster- katedralen. (Jag skrev om den här.)

Pojken som sjunger solo i ingångspsalmen - jag har glömt hans namn - liknar påtagligt min äldste son när han var i den åldern - komplett med legogubbefrisyren - och det känns varmt om hjärtat varje gång jag ser honom här!



En God Jul önskar jag mina läsare som inte gett upp, utan fortsatt att återvända till denna sedan en tid nedisade blogg!


Happy Christmas!

................................ Happy Yuletide!

6 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Tack detsamma från ett något kyligt (minus femton just nu) Stockholm!

Carl Jacobson sa...

Å, här har det varit slaskigt idag, och inte mycket av snöprakten återstår, men prognosen säger fortsatt vinter... Men minus 15 har man nog aldrig haft här!

Björn Nilsson sa...

Jag var i London en gång när det var vår och jag tror omkring tio grader plus - och det kändes som man skulle frysa ihjäl! Det var länge sedan. Undrar hur många engelsmän som fortfarande sitter och fryser (ihjäl) bakom sina enkla och otäta fönster. Jag har sett tänkta klimatscenarior framåt där Themsen faktiskt kommer att frysa till varje år pga att det globala klimatet råkat i olag - det kanske är på gång redan genom NAO, North Atlantic Oscillation?

Carl Jacobson sa...

Om man räknar bort de hemlösa som fryser ihjäl på gatorna i Europa, så ligger nog England fortfarande i topp när det gäller överdödlighet pga vinterkyla.

Själv undrar jag om reparatören kommer att dyka upp och fixa mitt värmesystem före jul... Det sitter en sån där liten elektronisk panel i köket som kontrollerar en gasbrännare, och den la av i slutet av november...

Happy Chritsmas everyone!

Anonym sa...

Hittade denna fina blogg via Schlaugs dito.

Undrar om Yule är samma som jul, och tide samma som tid. Men tid heter ju time? Vad är skillnaden?

Gt

Carl Jacobson sa...

Visst är det så! Vikingarnas inflytande på det engelska språket är påtagligt, och det är alla invasioner genom historien som gjort engelska språket så rikt på synonymer!

"Tide" har flera betydelser förutom "tid", "season", så kan det också betyda "fest" - och givetvis "tidvatten".

Senare i historien kom den normandiska invasionen, och franskan blev språket för den härskande klassen. Normanderna var ju ursprungligen också skandinaviska vikingar, men de hade snabbt integrerats i sin franska miljö, och talade franska.

Detta gav upphov till en ny uppsättning lånord i engelskan.