tag:blogger.com,1999:blog-7475708454470758066.post4229704322986312134..comments2023-06-29T15:21:06.113+01:00Comments on Flaskpost: Kulinariska utflykter - första delenCarl Jacobsonhttp://www.blogger.com/profile/12685390574267906048noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-7475708454470758066.post-81638552866605512322009-01-08T18:00:00.000+00:002009-01-08T18:00:00.000+00:00Grisfötterna är ju nästan det enda jag bryr mig om...Grisfötterna är ju nästan det enda jag bryr mig om numer när det traditionella julbordet, och den som gillar grisfötter uppskattar troligen också kycklingfötter. <BR/><BR/>Fast här är det snarast buljongen som är poängen - och färsk koriander är centralt. Särskilt mycket mat på själva fötterna finns det ju inte. Det är mest skinn - men det är ju också skinnet som är det bästa på kycklingen, tycker jag.<BR/><BR/>Kycklingvingar anses i Kina och Sydostasien vara det bästa på kycklingen - och jag håller med!<BR/><BR/>För nästan 30 år sedan när jag ju också bodde i Uppsala, fanns de att köpa frysta i vanliga affärer. Om de sedan försvunnit ur sortimentet, har jag givetvis ingen aning om, men jag vet att jag också kunde köpa frysta kycklinghjärtan i Lund för 20 år sedan...<BR/><BR/>Här i London har jag däremot aldrig hittat kycklinglever, viket både förvånar och irriterar mig!Carl Jacobsonhttps://www.blogger.com/profile/12685390574267906048noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7475708454470758066.post-62099400170870283622009-01-04T22:34:00.000+00:002009-01-04T22:34:00.000+00:00Själv håller jag mig till grisfötter, så här i jul...Själv håller jag mig till grisfötter, så här i jultid. Men visst vore kycklingfötter värda att prova. Det ser ju ut att vara lite mer än bara ben, av fotot att döma. Kycklingvingar har på senare tid dykt upp i min ICA-handel, så man vet aldrig när det blir dags även för fötterna.<BR/>God fortsättning på 2009!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7475708454470758066.post-32393819894791868582009-01-02T11:26:00.000+00:002009-01-02T11:26:00.000+00:00Vad gäller min smak i jämförlse med pythonormens, ...Vad gäller min smak i jämförlse med pythonormens, så måste jag kanske påpeka att jag inte äter någonting som har pälsen kvar. Annars har jag nog provat allt som jag stött på...<BR/>Det kommer flera exempel<BR/><BR/>Det är koriandern som gör kycklingfotsoppan! Det luktar och smakar Thailand, och nackhåren reser sig av välbehag! <BR/><BR/>Sniglarna sedan är fanstastiska!Carl Jacobsonhttps://www.blogger.com/profile/12685390574267906048noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7475708454470758066.post-53887350306859520052009-01-01T13:24:00.000+00:002009-01-01T13:24:00.000+00:00God fortsättning och grattis på fördelsedagen!Kyck...God fortsättning och grattis på fördelsedagen!<BR/>Kycklngfotsoppa ser ju inte särskilt läckert ut på bild...<BR/>BerithAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7475708454470758066.post-87224879342340655642008-12-31T15:15:00.000+00:002008-12-31T15:15:00.000+00:00Verkar som du och python har olika smak vad det gä...Verkar som du och python har olika smak vad det gäller getter. Läste förresten en notis om en pythonorm i Malaysia för många år sedan. Den hade installerat sig i en vedstapel och vägrade flytta på sig. Man fick skicka dit åtta militärer som bar bort den.<BR/><BR/>Gott nytt år!<BR/>BjörnBjörn Nilssonhttps://www.blogger.com/profile/17098246825512690591noreply@blogger.com